Vad elever säger

”Marjas metod för praktisk Alexanderteknik är pedagogisk och fullkomligt träffsäker. Tålmodigt, behagligt och utan tjafs lär hon ut sin konst. Efter en lektion blev jag nyfiken, efter tre började jag tvivla. Men fjärde gången upptäckte jag något alldeles nytt hos min kropp och sedan har allt bara blivit bättre och bättre: balans, energiflöde, självkänsla och välbefinnande. Marja har en otrolig fingertoppsförmåga och något riktigt värdefullt att lära ut”

Staffan Michelson

”The Alexander Technique has shown me how to start taking responsibility for the proper alignment of my body in movement and rest. The slow dawning of understanding that the Technique gives is highly rewarding, both physically and mentally, and can reach into other, more distant, parts of one’s life.

I would highly recommend Marja as an Alexander Technique teacher. She teaches with thought, kindness, and a constant focus on the needs of the individual student. I have realised how important her patience has been in allowing me to find my own way into the Alexander Technique. She offers a few careful words of guidance rather than trying to force the student to act as she wants. In this way, the student gains the confidence to begin learning for themselves, which is perhaps the greatest gift of the Alexander Technique.

At the level of everyday aches and pains, I noticed the following changes in myself after 12 lessons with Marja:
– I could begin jogging again without pain in thighs or back
– I no longer have stiffness in neck or shoulders
– I no longer wake up in the morning without clenched jaws”

Toby Lynas

 

”Jag har haft ont i ryggen sedan 20-års åldern och de senaste åren har jag haft riktigt jobbiga ryggskott. När jag kom i kontakt med Alexandertekniken fick jag en aha-upplevelse. Det känns så förnuftigt och självklart att genom Alexandertekniken gå till grunden med problemet istället för att bara åtgärda det som är akut. Jag har fått en förståelse för att jag använder min kropp på ett sätt som orsakar spänningar i rygg och axlar. Det jag tyckte var mitt naturliga sätt att röra mig på visade sig bara vara vad jag hade vant mig vid genom åren. Det var den felaktiga vanan som var den egentliga boven i mitt ryggdrama! Genom Alexandertekniken har jag fått ett hjälpmedel för att hitta mitt naturliga avslappnade sätt att röra mig på. Och därigenom komma tillrätta med mina ryggproblem.

Som lärare har Marja en precision och exakthet som är imponerande. Jag behöver bara tänka i en viss riktning så känner hon gensvaret direkt i mina muskler och min hållning! Efter en lektion känner jag mig avslappnad och närvarande i min kropp. Jag känner också att jag rör mig med en ny mjukhet och får en stoltare kroppshållning!”

Maria Rydell

 

”I was recommended to see AT teacher by an osteopath when I was recovering from burnout. She said that osteopathy works especially well when combined with Alexander Technique. My neck was stiff and I had shoulder pain. I was really happy to have found Marja. I must admit though that in the beginning it was a bit hard to understand the concept of leave yourself alone, but soon I started to notice improvement. I also learnt new habits on how to best use my body.

Marja is very supportive to her pupils and really good in what she is doing. She is also a very interesting person to talk to and lessons with her were always fun. We even had a few AT lessons in a swimming pool! Inspired by Marja, I took five weeks AT teacher’s taster course at the Brighton Alexander Technique College. I have now left Stockholm and I am no longer taking lessons, but I do take 10-20 minutes each day to lie down to keep my connection. I personally think that AT should be taught at school and it would be very beneficial if employers made it available to their staff as part of office ergonomics. And I highly recommend Marja as AT teacher. She has magic hands!”

Anitra Jankevica

 

”Marja Bennett är en mycket inkännande och bra lärare i Alexanderteknik. Tidigare hade jag ofta väldigt ont i ryggen och var otroligt stel. Det hade gått så långt att jag varken kunde ligga på mage eller springa längre när jag tog kontakt med Marja. Jag har nu gått på 7 lektioner och det är mycket bättre! Nu kan jag både springa och ligga kortare stunder på mage igen! Det är en sådan befrielse!”

Jessica Blomkwist

”I came into contact with the Alexander Technique in my late teens,in 1962, when I was fortunate to be taught by Dr and Marjorie Barlow in London. Betwen them they helped regain my health and get rid of the debilitating pain and headaches I had been suffering from for years as a result of excess muscular tension and poor coordination.

I have continued with Alexander lessons on occasions ever since, whenever I have felt the need for refresher lessons and this has been extremely beneficial to me throughout my working life.

Now I am fortunate to have Marja Bennett as my Alexander teacher and I can happily state that she is among the best I have ever had the privilege to be taught by!”

Erik Durrant

 

”Alexandertekniken har fått mig att bli centrerad och närvarande i min kropp. Jag känner att min kropp möblerar om och justerar sig på längden och djupet efter varje behandling.

I min egen handledarroll i ”Dynamiskt Framträdande” med scenaktörer är denna kroppsmedvetenhet helt central. Därför behöver jag ständigt återknyta kontakten med min egen kropp, och Alexandertekniken passar mig perfekt.

Marja Bennet är i sin handledning totalt närvarande i sitt fokus på min kropp. Hon bekräftar varje förändring i min kropp -även den mest subtila- i samma ögonblick som jag känner den.”

Tord Pååg 

 

”Marja approaches her work with dedication and sensitivity. She is clearly highly skilled and has no problem articulating both the theory and practice of her discipline. She also has a great sense of humour! I highly recommend Marja as a professional practitioner. I learned a lot and felt vastly better as a result of her tuition.”

Graham Ward

 

”Alexandertekniken har hjälpt mig att släppa onödiga spänningar i kroppen samt rätat ut min kroppshållning. För mig som är drabbad av kronisk smärta (till följd av whiplash-skada) gör det stor skillnad i vardagen. Ingen annan träning jag har gjort har lyckats ens hälften så bra med det.

Jag känner mig i trygga händer hos Marja. Marja är otroligt bra på att känna små skiftningar i kroppen, och det går inte många sekunder från det att lektionen börjat tills det börjar hända saker. Jag känner mig avspänd och närvarande efter varje lektion.”

Emilie Mai Elkiaer 

 

”Som ridlärare och tränare inom centrerad ridning var både vi och våra elever intresserade i att få en inblick i Alexanderteknik, vad det är och hur den skulle kunna hjälpa mig själv som ryttare och instruktör.

Marjas förmåga att koppla teori och övningar gjorde kursen värdefull för både oss och elever. Det fanns en logik i teorin kring våra olika muskler, vår kroppshållning och att skapa en balanserad kropp som på ett föredömligt sätt blev begriplig till den ryttarsits man eftersträvar, men också för oss som instruktörer inom Centrerad Ridning.

Det blev en kursdag utöver förväntan. Upplägget med en introduktion och vissa övningar/teori underlättade att förstå och ta till sig privatlektionen – Vi är mycket nöjda.”

Marie och Christian Lindberg, Stall Rosengården, Väddö