Kurser och erbjudanden

Introduktion i Alexanderteknik – Frihet i Rörelse
Share
iStock_000012284405Medium (1)Kursen består av två grupptillfällen och en privatlektion – en inledningsträff och en avslutningsträff och en lektion. Ibland är volymen på måsten och plikter och deadlines så högt uppskruvad att vi knappt märker oss själva och vår kropp. Det är först när vi kollapsar på soffan som vi lägger märke till den värkande nacken/huvudet/ryggen eller hur trötta vi faktiskt är. Med Alexandertekniken får du hjälp att vara närvarande i dig själv och på så vis lägga märke till HUR du gör saker. När du befinner dig i dig själv kan du välja en bättre väg än att bara susa ner i full fart på vanans autostrada.
Under en lektion jobbar vi praktiskt med vanliga rörelser som att sätta sig, ställa sig och gå – allt för att på ett odramatiskt sätt upptäcka vad vi gör med oss själva i de enklaste rörelser.
Välkommen du som
– vill få hjälp med stresshantering
– har rygg/nack/skulder-problem
– vill träna på ett mer hållbart sätt
– använder rösten i ditt yrke eller som hobby
– är nyfiken på dig själv och din potential
Kurserna är denna termin på fredagkvällar kl 18-19.3o på Touch Center, Väringgatan 25. Anmälan sker via mejl info@marjabennett.com eller på facebook.
Kostnad 1 050 kr.
Alexanderteknik för ryttare
Share
En av mina elever på hästen Landor

En av mina elever på hästen Landor

Bland ryttare har intresset för Alexanderteknik ökat de senaste åren, och många av mina regelbundna elever som rider märker stora förbättringar i sin sits och sin förmåga att kommunicera med hästen. I takt med att de lär sig bära upp sig själva bättre minskar störningsmoment i form av spänningar och låsningar i kroppen och de blir helt enkelt bättre ryttare.

När det gäller kurser på stall så har jag haft två olika varianter, men det går att skräddarsy efter deltagarnas önskemål också. Den ena varianten är att jag har en workshop/föreläsning med en större grupp först, och sedan ger jag privatlektioner till alla deltagare. Det kan vara en bra variant för dem som aldrig tagit lektioner förut.
Den andra varianten är att jag ger en regelrätt privatlektion och i anslutning till den, en kort uppsutten lektion då man jobbar med ryttarens sits till häst. Detta förutsätter att man kan organisera det så att kursdeltagarna hjälps åt att göra i ordning varandras hästar så att de är klara att ridas efter varje privatlektion.
Dessa två varianter går naturligtvis att kombinera ifall man t. ex arbetar två dagar i rad – eller anpassas på annat sätt. Hör av er med önskemål – det mesta går att lösa!

 

Utbilda dig själv – inte din stol. Kontorsergonomi med Alexanderteknik
Share
14Har du ett stillasittande arbete mest framför datorn? Blir du trött i rygg, axlar och nacke när du sitter?
Vill du lära dig hur du kan arbeta i statiska arbetsställningar på ett mer hållbart sätt?Den här kursen är en introduktion till hur du med Alexanderteknikens hjälp kan lära dig att bära upp din kropp på ett naturligt sätt även under stillasittande/stående arbete. Jag kommer gärna ut till ert företag och jobbar med er på plats och kan även skräddarsy kursen efter era specifika behov.Om efterfrågan finns kan jag även hålla kursen i min lokal. Under två tillfällen på 1,5 timme vardera tar vi en titt på hur du kan förbättra din ”personliga ergonomi” med Alexandertekniken som hjälp.