För vem?

För alla som är intresserade av att må bättre och orka längre!

Alexandertekniken vänder sig till alla oavsett ålder och åkomma! Jag har ändå specifierat några områden där tekniken kan vara till hjälp.

För sångare, talare, lärare som behöver en bärande röst i sitt yrke. För skådespelare, musiker och dansare för att kunna förmedla konstnärligt uttryck utan att begränsas av tillkortakommanden i sin kropp.

För gravida så att de kan hantera den stora förändring deras kropp genomgår på så relativt kort tid. Alexandertekniken är till stor hjälp även under förlossningen och återhämtningen efter förlossningen. För ryggont och ischas där Alexandertekniken har visat sig vara till stor hjälp. För alla som på grund av fysiskt ansträngande, stillasittande och stressiga jobb behöver hjälp med att komma till rätta med värken i huvudet, nacken och axlarna.

För idrottsmän som vill utvecklas inom sin gren och minimera risken för skador. För vardagsmotionären som vill förebygga skador och lära sig springa, simma, cykla etc på ett mer obesvärat sätt. För ryttaren som behöver en balanserad hållning för att kunna kommunicera med hästen på ett bättre sätt.

Om det är något område du som elev vill ha extra hjälp med så anpassar vi lektionerna efter det. Vi kan till exempel ge oss ut i joggingspåret, eller jag kan följa med till gymet och jobba med dig där.

 

Frågor & Svar

Hur många lektioner behöver jag?
Eftersom Alexandertekniken handlar om att bryta vanor som ofta har funnits med under en livstid så får man räkna med att det tar mellan 15 och 30 lektioner innan man själv klarar av att använda sig av tekniken i sin vardag. Men det är mycket inviduellt, och vissa märker en stor skillnad redan efter en till tre lektioner.

Hur ofta ska jag komma?
Eftersom det handlar om att bryta vanor så är det bra att komma ofta i början så man inte hinner falla tillbaka för mycket i sitt gamla beteende mellan gångerna, för det kommer du förmodligen att göra innan det nya beteendet har hunnit etablera sig. Alla Alexanderlärare har på sin önskelista elever som kan komma tre gånger i veckan till att börja med. Om det inte är möjligt, så minst en gång i veckan.

Vad ska jag ha för kläder, om några?
Undervisningen sker med kläderna på. Tänk på att du ska kunna röra dig med lätthet i dina kläder och att det inte ska strama och spänna för mycket. En kort snäv kjol eller supertajta jeans är inte att rekommendera.

Vad kostar det?
Kontakta mig för aktuella priser och erbjudanden.

Jag håller även korta introduktionskurser och ger företagspresentationer för dem som är intresserade.

Hur skiljer sig Alexanderteknik från andra kroppsterapier
Alexanderteknik är ingen behandling eller terapi utan någonting man lär sig och som man blir bättre på ju mer man ”övar”. Jämför med att lära dig spela ett instrument, eller att lära dig dansa – det tar tid och övning. När du tar lektioner i Alexanderteknik lär du dig konsten att använda dig själv. Detta innebär att efter ett antal lektioner har du som elev lärt dig att själv börja ta ansvar för ditt lärande och du kan själv applicera det du har lärt dig i din vardag.