Alexanderteknik och kronisk huvudvärk

Den här veckan tänkte jag lämna över ordet till en av mina elever. Anna har under större delen av sitt vuxna liv lidit av kronisk huvudvärk. Här berättar hon om hur Alexandertekniken har hjälpt henne.

”Jag började få spänningshuvudvärk vid 12 års ålder. Den kom i alla möjliga sammanhang – när jag var trött, stressad, tränade, var hungrig, var på semester, åkte bil…

När jag var 21 blev huvudvärken kronisk. Sedan dess har jag haft spänningshuvudvärk i både huvud och nacke konstant.

Jag har provat det mesta för att kunna leva med värken, framför allt ett ofattbart intag av värktabletter. Har också provat diverse behandlingar för att bli av med värken – sjukgymnastik, Feldenkrais, kiropraktik, massage, akupunktur, kurator, avslappning, styrketräning – men inget har egentligen hjälpt.

Fick sen höra talas om Alexanderteknik från en vän, som hade lyckats råda bot på mycket av sin huvudvärk med hjälp av det, så det kändes värt att prova.

Jag var skeptisk i början, för det lät så enkelt/basalt, och min värk kändes så komplex. Men jag gav det en chans, och redan efter 5-6 lektioner började jag märka skillnad! Jag började få huvudvärks fria dagar, och om värken kom så försvann den fortare.

Det har nu gått ca ett halvår sedan jag började med Alexanderteknik, och det är något som finns med mig hela tiden. Nu kan jag gå flera dagar utan värk, och när den kommer så har jag verktyg (som inte är värktabletter) för att få den att gå tillbaka.

För första gången i mitt liv kan jag på riktigt tro på en framtid där jag inte går omkring med konstant värk – vilket är väldigt stort! Dessutom har jag fått en mycket bättre medvetenhet om min kropp och hur jag ska använda den på ett sunt sätt.

/Anna”

 

 


2 Responses to “Alexanderteknik och kronisk huvudvärk”

  1. Erik Durrant skriver:

    Jag upplevde samma sak vid samma ålder som Anna. Jag upplevde också olika terapier och inget hjälpte tills jag fick lektioner i Alexander tekniken. Efter några månader var jag kvitt huvudvärket och efter ytterligare någon tid kunde jag börja leva ett normalt liv igen! Underbart!

Leave a Reply